• Måndag-Fredag 08 – 17
  • Lunchstängt: 12 — 13

Däckbyte

Se till att inte överraskas av vinterns plötsliga intågande med snö och isiga vägar! Kom till oss på Örby Gummi i Stockholm när det är dags att byta däck på bilen, så får du tid över till annat medan arbetet utförs av proffs. Vi kontrollerar mönsterdjup, lufttryck och ser till att bultarna blir rätt dragna. Som bonus slipper du tunga lyft och smuts, samt kan lita på att du blir meddelad om däcken behöver bytas ut eller repareras.

Mellan den 1 december och 31 mars är det lagkrav på att du ska ha vinterdäck monterade om det är vinterväglag. Med vinterväglag avses om det finns is, snö, snömodd eller frost på någon del av vägbanan, även vägrenen. Med vinterdäck menas dubbade däck eller odubbade friktionsdäck.

Däck för olika säsonger

Alla däck på ditt fordon måsta vara av samma typ, du kan exempelvis inte ha ett friktionsdäck och tre dubbdäck. Då blir köregenskaperna sämre och säkerheten sätts på spel. Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och 15 april. Det är lagligt att köra med dubbdäck efter den 15 april och innan den 1 oktober, om det är eller befaras bli vinterväglag. Odubbade friktionsdäck får användas året om.

Slitna däck?

Är du osäker på om dina däck håller en tillräckligt hög standard inför däckbytet så hjälper vi såklart dig att kontrollera det. Skulle däcken vara för slitna så erbjuder vi ett noga utvalt sortiment av högkvalitativa däck. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor eller funderingar! Byt dina däck hos oss i Stockholm.

Örby Gummi kan hjälpa dig med både höstens och vårens däckbyte. Med vår erfarenhet och kunskap kan vi på ett snabbt och korrekt sätt utföra ett däckbyte oavsett vilken fordonstyp det gäller. Professionellt utfört – till en rimlig peng!

Kontakta oss

Ring oss på 08-647 58 58.