• Måndag-Fredag 08 – 17
  • Lunchstängt: 12 — 13

Finns en lag om sommardäck?

Det finns tyvärr inte någon lag på sommardäck, bara en vinterdäckslag. Men man behöver förhålla sig till vinterdäckslagen som råder mellan 1 december och 31 mars. Då finns ett krav på att använda vinterdäck om det råder vinterväglag – det råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig eller ej.

Mönsterdjup sommardäck

För sommardäck rekommenderas minst 3 millimeter mönsterdjup för bästa väggrepp vid vått underlag och den lagliga gränsen går vid 1,6 millimeter.
När du bokar tid för däckbyte hos oss hjälper vi dig att hålla koll på mönsterdjup så du kan känna dig trygg och vet att du kör med säkra och lagliga däck.

Du kan också välja att förvara dina däck på vårt däckhotell, då ser vi till att däcken förvaras på rätt sätt inte behöver i ett svalt, torrt och mörkt utrymme. Det gör att däcken ökar sin livslängd. Det blir också lättare för dig när det är dags för säsongsbyte eftersom däcken redan är på plats när du kommer för däckbyte.

När måste man byta till sommardäck?

Man ska alltså ha vinterdäck fram till den 31 mars om det råder vinterväglag där man är, sedan är det fritt fram att byta till sommardäck.
En annan regel att förhålla sig till är att om det inte är vinterväglag så måste du byta dina dubbade vinterdäck till sommardäck eller odubbade vinterdäck senast den 15 april.

Kontakta oss

Ring oss på 08-647 58 58.