• Måndag-Fredag 08 – 17
  • Lunchstängt: 12 — 13

Vinterdäck

Vinterdäck & Dubbdäck i Stockholm

Under vinterhalvåret ska dina däck ha ett mönsterdjup på minst 3 millimeter. Kravet på vinterdäck gäller mellan 1 december till 31 mars eller så länge det råder vinterväglag*. Det är tillåtet att använda dubbdäck redan från och med 1 oktober och fram till och med 15 april. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Däcken kan vara antingen dubbade eller dubbfria så länge de är framtagna för vinterkörning. Läs mer om vinterdäckslagen.

Däckskifte och förvaring av vinterdäck och dubbdäck i Stockholm, Älvsjö

Hos oss hittar du ett brett urval av förstklassiga vinterdäck och vi hjälper självklart till med att montera dem. Dina sommardäck kan du förvara på vårt däckhotell tills de är redo att monteras igen. Sommardäcken lämnas in hos oss på Gamla Huddingevägen 399. Skiftas hjulen i samband med en inlämning debiteras du enbart för skiftet vid detta tillfälle. Förvaringsavgiften betalas först vid nästkommande byte.

Vi tvättar och håller dina däck i tryggt förvar. När det är dags för däckbyte ringer du oss på 08-647 58 58 och uppger registreringsnummer eller förvaringsnummer, så bokar vi in en tid för vinterdäck hos oss i Stockholm, Älvsjö. Vi behöver en dags framförhållning för att plocka fram dina däck då dessa förvaras i någon av våra lokaler som ligger i Bandhagen och Högdalens industriområde.

Dina vinterdäck är försäkrade genom din bilförsäkring och skulle olyckan vara framme och något händer dina däck under tiden de förvaras hos oss så står vi för självrisken.

Byta vinterdäck i tid

För att däckbytet ska bli så smidigt som möjligt för er och oss så är det bra att ha god framförhållning. Tänk på att kontakta oss i god tid vid däckbyte och tänk på att boka förvaring av däck i tid.

*Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen och det är polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen du befinner dig.

Har du några frågor om dubbdäck och vinterdäck i Stockholm, Älvsjö? Varmt välkommen att kontakta oss på telefonnummer 08-647 58 58.

Kontakta oss

Ring oss på 08-647 58 58.