• Måndag-Fredag 08 – 17
  • Lunchstängt: 12 — 13
  • Torsdag 26/5 STÄNGT
  • Fredag 27/5 08-15

MC-Däck Stockholm

Börjar det bli dags att se över lufttryck och mönsterdjup på dina MC-däck inför MC-säsongen? Eller behöver du hjälp med att montera nytt gummi på hjulet?

Vi på Örby Gummi erbjuder både verkstadsservice och kvalitetsdäck för din motorcykel, oavsett om du har en terränganpassad MC, en custom eller en tyngre variant. Med vårt stora sortiment från märken som bl.a. Avon och Kenda garanterar vi däck med hög slitstyrka och våtgrepp – såklart alltid med två års garanti! Finns inte det du söker i vårt lager så går det naturligtvis att beställa hem, och vill du ha ett tryggt ställe att förvara dina MC-däck på så står vårt däckhotell alltid till förfogande.

Att välja motorcykeldäck

Valet av däck är mycket viktigt att tänka på om du äger en motorcykel. Är däcket poröst eller ojämnt slitet bör du investera i nya, att köra med dåliga MC-däck påverkar körbarheten och innebär livsfara för dig och dina medtrafikanter. Enligt svensk lag är det förbjudet att köra med däck vars mönsterdjup understiger 1,6 mm. Har du mindre än 2 mm i mönsterdjup rekommenderas du att byta däck. Glöm inte att kontrollera lufttrycket regelbundet, är trycket för lågt så blir däcket uppvärmt mycket snabbare, det slits fortare och motorcykeln kommer dra mer bränsle. Är trycket för högt så minskar däckets kontaktyta med vägen, vilket leder till ett sämre väggrepp. Istället för vanlig luft så går det dessutom utmärkt att fylla däcket med nitrogen, då håller det formen och trycket på ett bättre sätt.

Byte av MC-däck i Stockholm

Tar du hand om däcken på motorcykeln kommer det löna sig, det ökar både livslängden och säkerheten. Har du kontrollerat om du behöver byta MC-däck? En annan fråga som kan vara bra att ställa sig själv vid köp av nya däck är, hur använder jag min MC? Sportigt, för touring, offroad eller lite blandat? Det är många saker att ta hänsyn till. Vi hjälper dig gärna. Vi guidar dig hela vägen från valet av däck till montering och balansering. Du är alltid välkommen till vår moderna verkstad vare sig det gäller köp eller byte av däck, eller om du bara har frågor. Kontakta oss idag så hjälper vi dig med allt du behöver!

Kontakta oss

Ring oss på 08-647 58 58.