• Måndag-Fredag 08 – 17
  • Lunchstängt: 12 — 13

bmw fälgar

Aluminiumfälgar

Däcken på din bil börjar verkligen lysa om du bestämmer dig för att montera på vackra aluminiumfälgar istället för vanliga i stål. Du kan ändra design varje säsong med varje däckbyte, vad sägs om klassiska eleganta eller kanske trendiga tvåfärgade fälgar? Det är ett enkelt och snabbt sätt att ge din bil ett unikt och personligt utseende!

Aluminiumfälgar har på sistone ökat i popularitet, delvis för att de har blivit billigare att framställa för tillverkarna. Det innebär att fler har råd att köpa aluminiumfälgar till sin bil. Dessutom väger de mindre än plåtfälgarna, vilket har stor effekt på körförmågan och bränsleförbrukningen. Fälgar som roterar under färd ökar nämligen i vikt, för personbilar som används i vardagligt bruk kan det handla om en skillnad på 40-50 kilo beroende på fabrikat. En lättare bil innebär en minskad bränslekostnad, att bilen blir lättare att styra samt att fjädringen inte belastas lika mycket.

Ta hand om dina aluminiumfälgar

Sköter du om dina fälgar på rätt sätt så håller de längre. Fälgar av aluminium kräver lite mer skötsel än de vanliga fälgarna, så bäst är att använda en tvättsvamp med ett milt rengöringsmedel eller bilschampo. Tänk på att undvika grus och sten när du tvättar fälgen så att det inte blir repor på metallen.

Örby Gummis medarbetare är specialister på aluminiumfälgar, och i vårt stora utbud finns det något för alla smaker. Vi kan det som är värt att veta om fälgar, är du osäker på vilken typ av storlek eller modell som passar din bil så hjälper vi dig gärna!

Kontakta oss

Ring oss på 08-647 58 58.